Frettenforum

Full Version: Het Frettenforum stopt ermee
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Het zat er al even aan te komen, maar het is tijd om de knoop dan maar door te hakken. Het Frettenforum is (bijna) 12 jaar actief geweest, er is lief en leed gedeeld over fretten, vriendschappen gesloten en misschien zelfs wel frettenlevens gered dankzij de uitgewisselde kennis en ervaring. 

Maar.. aan alles komt een eind. Niet alleen het aantal frettenliefhebbers is afgenomen, vooral is het (anders) gebruik van internet toegenomen. Toen ik in 1997 begon met fretten, was de grootste kennisbron 'Het Frettenboek' van Stichting de Fret. Enkele jaren later verschenen de frettenfora. Het eerste forum waar ik actief was, was van Nicky's Frettenpaleis. Na onenigheid tussen enkele leden is in 2004 dit forum opgericht. De eerste jaren was het behoorlijk actief. De laatste jaren zie ik dat de activiteit op deze (en andere fora) afneemt. Daar staat tegenover dat frettenliefhebbers elkaar steeds vaker vinden op bijvoorbeeld Facebookgroepen. 

Het is een bewuste keuze geweest om niet naast het Frettenforum nog een aparte Facebookgroep op te richten. Een forum is overzichtelijker en informatie kan makkelijker terug gevonden worden. Daarnaast merk ik dat na 12 jaar advies geven over fretten en actief te zijn op het forum voor mij ook wel 'de rek' er een beetje uit is. Ik ben inmiddels moeder geworden en ben minder met fretten bezig. Ook door voormalig actieve forummers worden vaak (helaas) geen fretten meer gehouden.

En nu?
Het Forum gaat niet per direct op slot. Op 2 september 'vieren' we nog de laatste verjaardag van het forum. In de loop van september zal het forum iets anders ingedeeld worden, zodat de informatieve topics nog terug te vinden zijn. Persoonlijke verhalen, foto's en bijvoorbeeld voorstelrondes zullen gesloten worden en alleen nog toegankelijk voor ingelogde gebruikers (alleen lezen, niet posten). Zo kan je eigen informatie eventueel nog gekopieerd worden voor een archief Smile. Vanaf 1 oktober is posten niet meer mogelijk.

Waar kan ik dan terecht met mijn verhalen en vragen?
Er zijn diverse frettengroepen op Facebook waar verhalen gedeeld kunnen worden. Daarnaast is er nog één ander actief forum waar veel verhalen en foto's van fretten gedeeld worden, dat is de frettenvraagbaak: http://www.frettenvraagbaak.nl/forum 

Natuurlijk wil ik gelijk van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor alle mooie verhalen, adviezen, tijd en bovenal de vriendschappen die dankzij dit forum zijn opgebouwd. Bedankt allemaal!
Ook ik maakte mij er schuldig aan om niet veel meer actief te zijn. Maar ik wil jou en iedereen hier bedanken voor alle goede info en hulp! Het heeft mij zo op weg geholpen toen ik Taffy net had en ook nu nog kijk ik eerst hier als ik iets wil weten.
Dus Birgit, en iedereen, bedankt!
'Schuldig' is niet helemaal het goede woord hoor, sommige dingen moeten ook een beetje vanzelf gaan. En zonder gebruikers geen forum Smile

Maar fijn om te horen dat het je goed op weg geholpen heeft en graag gedaan natuurlijk!!
Ik begrijp het natuurlijk helemaal!

Bedankt voor alles wat je de afgelopen 12 jaar hebt gedaan. Hier op het forum en daarbuiten. 
Hoewel ik nog maar weinig op het forum kwam, zal ik het waarschijnlijk toch wel een beetje gaan missen. Ik heb hier leuke contacten opgedaan en veel lief en leed kunnen delen. Hopelijk zal dit in een andere vorm verder gaan, al zal het nooit hetzelfde zijn. 


Succes met het afronden van het Frettenforum Smile
Dank je Smile Afronden moet lukken, daar ga ik deze maand even voor zitten. Het is ook goed zo geweest. En heel graag gedaan! Jij natuurlijk ook bedankt voor je inzet Smile
Jammer om het forum te zien gaan. Maar het was de laatste tijd inderdaad erg rustig. Zie het op een heel ander forum waar ik de laatste jaren actief ben ook gebeuren, dat het steeds rustiger wordt. Zal wel een generatie ding zijn Emo 

Bedankt voor alle tijd die je erin hebt gestoken!
Het zat er inderdaad al een tijdje aan te komen maar het blijft raar Smile
Heel erg bedankt Birgit, en ook Anke en Freddict, voor de leuke 'samenwerking' Smile en voor de gezellige meets die we gehad hebben.
En alle andere forummers natuurlijk voor het posten van alle vragen, foto's en noem maar op Smile
Saya, dat denk ik ook een beetje. Ik merk ook dat andere fora rustiger worden en dat mensen minder blijven hangen. 

Noor, blijft inderdaad raar. Ik denk dat het voor mij ook wel even wennen zal zijn als ik hier niet meer 'hoef' te kijken of er een fret in nood is. Al zal ik de forumrellen niet missen Smile
ook ik wil iedereen bedanken voor de gezelligheid op het forum... De laatste 9 jaar geen fretten gehad hier en kwam eigenlijk nog maar zelden een kijkje nemen. Als ik langs kwam dan ging ik naar het fotohoekje om foto's te kijken van jullie fretjes. 
jullie hebben mij 11 jaar geleden(jeeeeeetje, wat worden we ouder haha) erg geholpen met de fretten. 
Van mijn kant uit dus ook een bedankje al is dat waarschijnlijk het laatste wat jullie verwacht hadden na al die jaren Wink
Ahh.. idd de tijd van forummen is wel bijna overal voorbij aan het gaan idd. Jammer, ik heb er veel plezier aan beleefd en vrienden aan over gehouden. Ook hier was het een leuke tijd. Zonder dit forum, zonder orienterend bezoek aan Beert en Ellufie (zo heetten jullie toen nog... ) weet ik niet of ik wel aan die ondieren zou zijn begonnen. En dan had ik nooit een Hyper, Kaos of Bar-Bar in huis gehad...
Bedankt daarvoor en voor alles. Smile

Inmiddels al lang geen fretten meer trouwens, wel twee geiten, een kudde kippen, een stapel bijenkasten en twee katten. Ook mooi. (en nee, ik woon al een tijdje niet meer in een appartementje in Den Bosch)
Ik ken het gevoel erg goed en je hebt er vast wel een tijd over gedaan om de beslissing uiteindelijk te maken. Maar, een goede beslissing. Eén die uiteindelijk onvermijdelijk is. De tijden zijn nu eenmaal wat veranderd. Het geeft een totaal ander contact op Facebookgroepen vind ik en ik erger me er meestal kapot aan, dus ergens is het jammer dan mensen minder gebruik maken van fora. Dat geeft toch een wat knussere groep, meer regels en uitgebreidere informatie. Is niet anders! Goed om het zo op te gaan ruimen en beschikbaar te stellen als je van plan bent, dus alvast weer petje af voor het gedane en nog te komen werk!
Leuk om van je te horen, Turbo Old_old_big_smile
En klinkt gezellig, die beestenbende!
Inderdaad leuk Turbo! Smile
De knoop doorgehakt. Fijn dat de info nog even beschikbaar  blijft voor de frettenbaasjes. Ik heb erg fijne herinneringen aan het forum, geleerd en gelachen. Fijne forummers 'ontmoet' (en kittens van fijne forummers) Bedankt voor de fijne tijd. 

Birgit, zal voor jou wel even slikken zijn om de stekker er echt uit te trekken straks. Maar misschien geleidelijk ook wel afscheid genomen al omdat het steeds rustiger werd? Je hebt in ieder geval een mooi platform opgericht wat voor veel mensen gezelligheid en wijsheid heeft gebracht, dank daarvoor!
Na het lezen van dit bericht heb ik het even genegeerd. Stiekem hoopte ik dat het een impulsieve beslissing of een grapje was, maar ik wist eigenlijk wel dat het dat niet was. Jullie hebben mij in ieder geval heel erg geholpen met veel zaken waar ik vragen mee had, mijn dank daarvoor! 

Ook wil ik jullie allemaal bedanken voor alle mooie en minder leuke dingen die wij samen gedeeld hebben. Ik ga jullie toch wel missen hoor!  Grouphugg

Birgit, je hebt een goede, weloverwogen keuze gemaakt  14
Jammer maar forums zijn inderdaad minder populair geworden, zat vroeger ook altijd op allerlei forums, de kleintjes zijn ondertussen allemaal verdwenen en de grotere worden steeds rustiger.

Nou ben ik hier aan het begin met Jullian en Connor ook een stuk actiever geweest dan de laatste jaren maar ik kwam wel altijd even een kijkje nemen eens in de zoveel tijd en met Fudge begon ik ook weer met frisse zin om weer een actievere forum bezoeker te zijn. Helaas mocht dat ook niet zo zijn, een volgende bengel zal ik hier helaas niet meer kunnen voorstellen.

Het is jammer want persoonlijk begin ik de laatste jaren ook een steeds grotere hekel te krijgen aan Facebook want wat het eerst was is dat nu ook niet meer met al die reclame en bedrijven posts, like dit, like dat. Soms heb ik een twijfel om daar ook maar mee te stoppen, probleem is alleen dat Facebook zoveel heeft overgenomen dat je heel veel mist als je er niet meer op zit. Het is soms ook wel eens eng hoeveel Facebook van je weet, met een forum is dit makkelijker zelf in de hand te houden. Een forum is tenminste ook lekker overzichtelijk, alles heeft een plekje, er is geen reclame op evt. een bannertje aan de zijkant na, het aantal bekende/actieve contacten is beperkt en in hetzelfde geïnteresseerd dus op die manier is contact ook veel fijner. Het is een fijne plek om informatie te vinden of advies te vragen. Ik zit op Facebook nu ook in een frettengroep, 1 iemand vraagt advies en hoppa, 40 reacties en allen verschillend en lang niet altijd even dekkend.

Misschien is juist door mijn hernieuwde activiteit hier mijn hekel aan Facebook wel gegroeid, hahaha. Zoveel fijner is een forum.

Het einde van een tijdperk, ga dit forum wel missen, het is een leuke plek met leuke en fijne mensen Smile
Birgit!

Al jaren niet meer geweest idd....
Maar bedankt voor al je moeite en inspanning.
Had altijd veel respect voor je discretie en intelligentie Smile

Groetjes en veel succes!
Wat jammer  Crybaby2

Heel erg bedankt voor het geweldige forum Birgit en crew! Het was leuk
Hey wat leuk om allemaal 'oud-forummers' te zien reageren. Het voelt bijna als een reünie zo, jammer dat jullie inmiddels veelal fretloos en ook 'forumloos' zijn. 

Gaby, leuk om nog wat te horen van je! Alles goed met de katten? Smile

Turbo! Ook van jou had ik niet zo snel nog een bezoekje verwacht, maar juist hartstikke leuk. Grappig dat je inmiddels aan de geiten bent, ik dacht meteen aan je appartement in Den Bosch en vroeg me af of ze op het balkon stonden, maar dat zal dan haast niet. Leuk die nieuwe dierenstapel!

Mette, ik heb het voor het eerst besproken met de moderators toen Noor nog zwanger was, dus ongeveer 2,5 jaar geleden Smile. Ik heb altijd gezegd dat als het forum inactief wordt, dat het helaas tijd is om te gaan stoppen. Facebook is ook niet 'mijn ding' (de groepen dan), maar ik kan moeilijk mensen 'sturen' waar ze hun vraag moeten stellen. 

Freddict, voorlopig laat ik de stekker er nog wel even in zitten en gaat het op slot. Ik heb nu al wat subfora verborgen en straks gaat alles onder het kopje 'voor de frettenbaasjes' nog op verbergen (alleen als je ingelogd bent kun je daar dan nog lezen, niet posten). Maar ik vind het ook wel lastig hoor, het is dan ineens toch 'echt'. 

Dniesj, lief gezegd. En sorry, het is niet eens impulsief geweest. Wel valt het samen met mijn nieuwe baan en ook dat is een reden om het nu te doen. Toch weer wat veranderingen in mijn leven: een deur open, de andere dicht. Zoiets dan Smile

Iwaarden, ik ben ook altijd erg fan van de fora geweest en vind het ook jammer ze te zien verdwijnen. Ik herken je gevoel van Facebook wel. Ik zit bewust in bijna geen enkele frettengroep, juist vanwege het advies en sommige mensen geven hun bek ook maar een douw. Hopelijk zien we je fret straks toch nog ergens voorbij komen Smile

Wim!! Wat leuk om jou weer even te zien. Hopelijk alles goed met de paarden? Smile

Valleke, dank je Smile

En dank voor alle andere lieve woorden Smile
ik vind het spijtig te horen dat dit forum gaat verdwijnen ik heb hier ondanks de late aansluiting nog veel geleerd, ik vond het hier geweldig om verhaaltjes te lezen en zo te leren hoe ik beter voor mijn fret kan zorgen. Icon_cry

Ik ben blij dat ik nog lid ben kunnen worden ook al was het maar voor even  Emo
Pages: 1 2